«Вже майже 6 років один раз на три тижні я відвідаю групу психологічної підтримки, яка функціонує в центрі «Дорога».

Туди приходять батьки та родичі, діти та близькі, яких проходять реабілітацію від наркотичної чи алкогольної залежності. Або ще знаходяться у вживанні, або вже пройшли реабілітацію. Практичну психологічну допомогу надають нам професійні фахівці-психологи Світлана та Аня, за що я їм безмежно вдячна.

На заняттях я знайшла відповіді на важливі та болючі для мене запитання. Я взнала, що співзалежність - це хвороба якою, як виявилось, я хвора. Тут я почула, що треба в першу чергу змінити своє відношення до себе особисто, бо перед хворобою сина я була безсильна. Зараз мій син вже 4 роки та 8 місяців тверезий, живе звичайним нормальним життям, зустрічається з дівчиною, закінчує навчання в університеті, будує плани на майбутнє.

Я щаслива мама і дружина, радію за себе, що не дозволила негативним емоціям та почуттям зруйнувати своє життя. З нетерпінням чекаю ту суботу, коли відбудеться наша зустріч з батьками: уважно слухаю їхні історії, щоб не забути про те, що було, нікого не критикую та не даю порад, а розказую свою історію з надією, що вона кодопоможе позбутися співзалежності.» - Олена, мама, 57р 

Фото мережі