Видужання від залежності - це завжди про відновлення своїх душевних ресурсів, віри та довіри. Кожного року у липні ми приєднуємось до Паломництво Миру та Єдності і Зустріч Молоді у Більшівцях і це неймовірний новий духовний досвід для багатьох з нас. Вища Сила у кожного різна. У цьому паломництві дехто знаходить свою.

 Міні-інтерв'ю кількох учасників:

«Я пошел в прощу в поисках нового опыта, новых ощущений. В дни пока шли сюда было по полчаса молчания. В первый день я думал о душевном покое, о том, как я его сохраняю и как легко меня из него выбить и о своей слабости думал. Второй день думал о выборе, что вся жизнь – череда выбора. А в третий день думал и четвертый о том, как дойти ))). А здесь я обретаю какую-то гармонию и спокойствие. Чувствую интерес ко всему, это точно что-то новое. Мне приятно начинать новый день, пробовать молиться. Очень духовное место. Спасибо.»

«В мене складні стосунки з моєю вищою силою. Я пішов в прощу щоби її більш зрозуміти, щоб побути на одинці з нею, поспілкуватися, помолитися. Я помітив за собою, що я не молився протягом якогось часу, а прийшовши сюди все міняється. Я настільки стаю ближчим до Бога, що аж не впізнаю себе.»

«Я скажу що проща для мене -це щось нове взагалі, якесь відкриття. Якщо поверхнево говорити – тут я знайшов нові знайомства, духовно насичуюсь. Вчора я навчився молитися на вервиці, мене одна дівчинка зі Львова навчила. І подарували мені гарну вервичку. Відкрив для себе римо-католицький обряд, хоча я православний. До душі мені все що тут відбувається. Дуже сподобалися слова однієї монахині про стосунки з протилежною статтю: «Не дивитися на обгортку (як я робив раніше), а копати глибше» і я переглянув свої погляди на дівчат. Скажу, що можу краще відрізнити закоханість і любов. Сподобалось як один священник сказав, що любов дозріває з часом. Взагалі дуже світле місце і мені воно дуже до вподоби і я дуже радий що я сюди попав. Дякую.»

«Для меня проща – это возможность познакомиться с Богом поближе. Потому, что в повседневной жизни, да и вообще до того, как я попала в такие паломнические походы общалась я с богом очень редко. Наверное, в те дни, когда я здесь нахожусь я обретаю гармонию, душевный покой и все что происходит вокруг дает мне какую-то надежду. Надежду на то, что Бог есть, он есть рядом со мной и он мне поможет принять правильные решения в моей жизни.»